in ,

Tilja (15) og Linneah (14) måler seg mot Norges beste fotballjenter

talentleir
Tilja Ellingsen og Linneah Olausson Tveit. Foto: Lønne Studio

Tilja Ellingsen fra Klepp og Linneah Olausson Tveit fra Ålgård deltar denne uken på Equinor talentleir i Porsgrunn, sammen med de beste jentespillerne i alderen 14 til 16 år. Etter måneder med egentrening får talentene fra Jæren endelig testet kreftene mot landets beste. – En skikkelig motivasjonsinnsprøyting, er jentene enige i. 

Etter flere måneder med isolasjon og egentrening er endelig Norges fremste juniorer samlet med landslagskolen på Equinor talentleir. På leiren får de håndplukkede jentene fra Jæren tett oppfølging fra NFF.

Tilja forteller at hun under korona-tiden har blitt bedre på å motivere seg selv og trene alene, både med og uten ball. Hun har lenge hatt lyst til å delta på Equinor talentleir, og er veldig glad for å endelig være blant deltakerne.

− Å delta på Equinor talentleir betyr veldig mye for meg. Jeg har lenge hatt lyst til å være med, og noe jeg har jobbet hardt mot for å klare, sier Tilja Ellingsen fra Klepp.

Viktig og etterlengtet samling

Equinor talentleir er et viktig samlingspunkt for å spre motivasjon og spilleglede blant talentene, men også for å drive systematisk talentutvikling slik at jentene kan ta steget opp til Norges A-landslag i fremtiden.

− På Equinor talentleir får spillerne utfolde seg blant de beste i landet, og jeg er imponert over nivået Linneah og Tilja viser. Her er det lagt ned en vanvittig mengde innsats, og det er slike forbilder vi ønsker å heie frem til elitenivå, sier Cathrine Instebø, sponsorsjef Equinor Morgendagens Helter.

Høyaktuelle landslagspillere

På leiren deltar rundt hundre av de mest lovende fotballtalentene i Norge: J15 og J16-landslaget, et skyggelandslag bestående av talenter som er høyaktuelle for landslagsspill på J15, og to tropper med spillere fra J14. Resultater de senere år viser at norske u-landslag i alle årsklasser klatrer på de internasjonale rankingene. Håkon Grøttland, leder for spiller- og trenerutvikling i NFF, mener mye av grunnen til dette er langsiktig og målrettet arbeid med talentutvikling.

− De gode resultatene de siste årene inspirerer oss til å fortsette talentarbeidet, og vi er veldig glade for at vi også i år får gjennomført Equinor talentleir. Etter en tøff tid med mye egentrening og lite lagspill for jentene, får de endelig den tette og gode oppfølgningen de fortjener. Disse jentene har en lovende fremtid som fotballspillere, og vi forventer at flere av dem vil prestere på høyt internasjonalt nivå på sikt, sier Grøttland.

Talentleieren som vanligvis går av stabelen i juni er nøye tilrettelagt for å opprettholde smittevernreglene.
Se liste over lokale deltakere lenger ned.

Fakta om Equinor talentleir for jenter 2020: 

  • Talentleir for Norges mest lovende fotballspillere mellom 14 og 16 år.
  • Arrangeres i perioden 3.-7. august på Urædds treningsfelt i Porsgrunn.  
  • Et samarbeid mellom Norges Fotballforbund og Equinor sitt talentprogram Morgendagens Helter hvor selskapet støtter talentutvikling innenfor idrett, kultur og realfag. 
  • Øverste nivå i Norges fotballforbunds Landslagsskole, som har som mål å drive systematisk talentutvikling for å danne Norges fremtidige landslag. 

Jærnytt

brann i trær

Ønsker tips etter brann i trær utenfor Stavanger domkirke

nattens

Nattens: utelivet flyttet seg til matbodene i sentrumskjernen