in

Store kjønnsforskjeller i kaffekoppen

kaffe

Mens godt over 6 av 10 menn vil ha den svart og glovarm, er kvinner mer åpne for å drikke melkebaserte varianter. Det viser en helt ny norsk kaffeundersøkelse.

Kaffe er noe alle har et forhold til. Kaffekruset fylles før vi setter oss ned ved frokostbordet, vi nipper til koppen mens vi kjører, sitter på bussen eller vandrer gatelangs, og vi diskuterer den nye kaffemaskinen på jobben – som regel mens vi drikker kaffe.

ANNONSE


I en ny undersøkelse kommer det fram at hele 64 prosent av norske menn foretrekker den tradisjonelle svarte kaffen når de kjøper varm drikke. 45 prosent av norske kvinner svarer det samme.

Gjennom noen tiår har kaffevanene våre blitt stadig mer kontinentale, og ord som cappuccino og macchiato har for lengst kommet inn i dagligtalen. Derfor er det litt morsomt at den vanlige, svarte kaffen fremdeles dominerer så kraftig som den gjør. Samtidig er det interessant at kjønnsforskjellene er såpass markante.

Kvinner vil ha latte, menn espresso

  • 29 prosent av kvinnene i undersøkelsen svarer at kaffe latte er blant deres foretrukne drikker. 16 prosent av mennene er enig.
  • 2 av 10 kvinner har kaffe mocca som en favoritt, mot 1 av 10 menn.
  • Den kruttsterke espressoen har dobbelt så høy tilslutning blant menn (18 prosent) som blant kvinner.
  • Litt over 2 av 10 nordmenn har kakao som en favorittdrikk, mens drøye 1 av 10 foretrekker te i en eller annen variant. Her er det ingen kjønnsforskjeller.
  • Halvparten kjøper varme drikker først og fremst for kosens skyld. 4 av 10 gjør det for smaken og 3 av 10 for å få en pause i hverdagen. Under 1 av 10 kjøper varme drikker på grunn av tørsten.

Om lag 4 av 10 nordmenn pleier oftest å drikke varme drikker på kafé eller kaffebar når de er utenfor hjemmet. Kvinner er de mest ivrige kafegjestene. Samtidig kjøper nesten dobbelt så mange menn som kvinner kaffen sin på bensinstasjon. Hva foretrekker du?

ANNONSE


bortvist

Nattens: 3 ruskjørere stoppet

fartskontroller

Tre fartskontroller avholdt onsdag kveld