in

Siktet mann er avhørt – erkjenner ikke straffeskyld

Los Tacos
Skjermdump fra Google

Den siktede mannen som i dag, like etter klokken 13, ble pågrepet i forbindelse med drapsforsøket på Los Tacos like før midnatt i går er nå avhørt.

– Mannen knytter seg til åstedet på det aktuelle tidspunktet. Han har erkjent de faktiske forhold, men erkjenner ikke straffeskyld etter siktelsen, sier politiadvokat Sondre Johannesen Hauge.

Mannen ble pågrepet på et hotell i Stavanger sentrum, uten dramatikk. Han vil bli fremstilt for fengsling førstkommende mandag.

Svekket mistanke mot den andre siktede

Mannen som ble pågrepet på åstedet, og som også er siktet for drapsforsøk, vil bli løslatt i kveld.

– Han er fremdeles siktet, men mistankegrunnlaget mot ham er svekket etter avhøret av den andre siktede, forklarer Hauge. Begge de to siktede er i 30-årene.

Fant våpen

I underkant av en time etter den andre pågripelsen i dag ble et skytevåpen funnet nedgravd i et blomsterbed i nærheten av Byparken i Stavanger sentrum.

– Det var en hundepatrulje som fant våpenet. Politiet har grunn til å tro at dette er brukt i forbindelse med hendelsen på Los Tacos i går, forklarer Hauge, som ikke vil gå i ytterligere detaljer om våpenet.

– Har god kontroll

Politiet har gjennomført flere avhør og kriminaltekniske undersøkelser, samt gjennomgang av elektroniske spor.

– Vi er fortsatt interessert i tips som kan belyse saken. Publikum som har opplysninger kan ta kontakt med politiet på https://tips.politiet.no/sor-vest/ eller på telefon 02800.
Etterforskningen fortsetter gjennom helgen, men med et lavere aktivitetsnivå.

Kilde: Politiet

LES MER:

Siktet mann pågrepet etter drapsforsøk i Stavanger

Mann skutt i Stavanger – to personer siktet

Jærnytt

Mattilsynet

Politiet henlegger sak mot ansatte i Mattilsynet

Brann Ålgård

Kvinne døde etter boligbrann – mann siktet for drap