in ,

Mann siktet for drapet på Birgitte Tengs og mistenkt i Tina Jørgensen saken

Tina Birgitte

Én person er siktet for drapet på Birgitte Tengs. Mannen er også mistenkt for drapet på Tina Jørgensen.

Onsdag denne uken pågrep politiet en mann i 50-årene. Han er siktet for drapet på Birgitte Tengs, som ble funnet død 6. mai 1995 på Karmøy. Siktede er bosatt på Haugalandet, og han har vært del av politiets tidligere etterforskning av drapet på Birgitte Tengs.

– Han har ikke tidligere vært siktet i saken. Bakgrunnen for siktelsen er resultater fra tekniske undersøkelser, sammenholdt med øvrige opplysninger i saken, sier politiinspektør Lars Ole Berge.

Avhør og ransaking

Siktede ble avhørt onsdag og torsdag.

– Vi kan ikke gå inn på hva han har sagt i avhør, men han har ikke erkjent drapet, opplyser Berge.
Politiet har gjennomført ransaking på flere adresser.

Det er også gjennomført flere vitneavhør etter pågripelsen.

I januar 2016 svarte Kripos sin nyopprettede seksjon for kalde saker (Cold case) positivt på anmodningen fra politimesteren i Sør-Vest politidistrikt om å gjennomgå drapssaken fra 1995. I desember samme år la Kripos frem sin rapport, der de anbefalte politidistriktet å gjennomføre konkrete etterforskningsskritt. Den nye etterforskningen har blitt ledet av Sør-Vest politidistrikt fra Stavanger.

Mistenkt for drapet på Tina Jørgensen

Siktede har også status som mistenkt for drapet på Tina Jørgensen. Hun var bosatt i Stavanger og ble funnet drept i en kum ved Bore kirke 26. oktober 2000.

Sør-Vest politidistrikt har en aktiv etterforskning i saken. Også i denne saken startet politiet ny etterforskning etter gjennomgang og anbefaling fra Kripos sin seksjon for kalde saker.

– Det har vært to uavhengige etterforskninger av drapene på Birgitte Tengs og Tina Jørgensen. Det har likevel vært naturlig for politiet å se etter eventuelle sammenhenger. Mannen som er siktet for drapet på Birgitte Tengs, var i Stavanger i tidsrommet da Tina Jørgensen forsvant. Dette sammenholdt med andre opplysninger i saken, gjør at han har fått status som mistenkt. Han er avhørt i saken og erkjenner ikke straffskyld, sier politiinspektør Unni Byberg Malmin.

Fremstilles for fengsling

Politiet mener det foreligger fare for bevisforspillelse. Derfor vil siktede bli begjært fengslet i fire uker med alle restriksjoner.

Han fremstilles i Sør-Rogaland Tingrett, rettssted Sandnes, i dag klokken 14.00.

Siktedes forsvarer er advokat Stian Kristensen.

Kilde: Politiet

Tidligere innlegg:
Politiet har startet ny etterforskning i Tina-saken (2018)
Pressemelding fra Kripos ang Tina Jørgensen (2016)

Jærnytt

Fartskontroller: 15 fikk bot, en mistet lappen

Daleveien

Utforkjøring på Daleveien