in ,

Siktet 17-åring tilstår drapet på Sunniva (13)

17-åringen
Volden skal ha blitt utført på to steder. Et av stedene er steintrappa ved boligen i Åvegen 20, rett ved funnstedet. Foto: Google maps

17-åringen som er fengslet for drapet på Sunniva Ødegård, har nå tilstått å ha drept den unge jenta. 

ANNONSE


– Sikta forklarte først at han tilfeldigvis kom over funnstedet natt til mandag, men at han ikke hadde noe med drapet å gjøre. Han endret så sin forklaring til at han har utført drapshandlingen, sier Lars Ole Berge, politiinspektør ved Sør-Vest politidistrikt.

Den drapssiktede 17-åringen har siden tirsdag sittet i avhør med Kripos i Bergen, og avhørene pågår fortsatt. Politiet har ikke ønsket å gi opplysninger om hverken åsted, drapsvåpen, dødsårsak eller eventuelle motiv fram til nå.

– Politiet legger til grunn at Sunniva ble drept ved stump vold i nærheten av funnstedet, sier etterforskningsleder Bjørn Kåre Dahl.

Volden skal ha blitt utført på to steder. Et av stedene er steintrappa ved boligen i Åvegen 20, rett ved funnstedet. Dette underbygges både av 17-åringens forklaring og tekniske funn i trappa. Liket ble deretter flyttet til funnstedet. Politiet mener de har drapsvåpenet.

Det er oppnevnt rettspsykiatrisk sakkyndige som skal ta stilling til om 17-åringen er tilregnelig. Hvorvidt 17-åringen er tilregnelig må være avklart innen det tas ut tiltale. I Norge kan du ikke straffes med mindre du er tilregnelig.

Varhaug-saken
Sunniva Ødegård ble funnet drept på gangstien like ved hjemmet sitt på Varhaug.
ANNONSE


varhaug drapet

Varhaug-saken: Siktede forsøkes avhørt på nytt i formiddag

direktørsvindel

Politiet advarer mot “direktørsvindel”