in ,

Utsatt: Samana Rising spiller på Ogna

Samana Rising Ogna
Foto: Roy Vuyk

NB! Konserten er utsatt til 23. januar 2021

Samana Rising fra Orre lanserte sin debutplate «Days Without You» i april 2020. De ser fram til å spille låtene fra denne på Ogna Scene, sammen med flere andre låter, fredag 20. november 2020.

Samana Rising tar med seg full blåserekke til Ogna Scene, og ikke minst koristen Henriette Hodne. Dette blir hennes første konsert med bandet. Samana Rising har etter hvert blitt et erfarent liveband, og er klar til å gi publikum på Ogna en konsertopplevelse de sent vil glemme.

Låtmaterialet på «Days Without You er variert, og gjenspeiler bandmedlemmenes forskjellige inspirasjonskilder. Man kan høre både pop, rock og soul i miksen, og bluesen er alltid til stede.

«The songs, mainly in blues rock style, incorporate elements from pop, soul and funk music, which makes the whole a pleasantly listenable and spaciously orchestrated record.» (Sitat fra anmeldelse på Rootstime.be)

Tekster og melodier skrives av vokalist Hanne Sivertsen, i samarbeid med gitaristene Leif Johan Flornes og Vegard Pettersen. Albumet er spilt inn i Storyteller Recording på Kvernaland, med Jørgen Manke som produsent. Han har også mikset albumet, mens Pete Maher i London har tatt seg av mastring. Bandet har fått hjelp av dyktige blåsere og korister på de fleste av låtene, noe som setter et sterkt preg på lydbildet. To musikkvideoer har blitt lansert fra albumet. Både «Another Day» og «Too Tiny» finnes på Youtube.

«Days Without You» er gitt ut på LP og CD, i tillegg til digitalt. Det vil bli mulighet for å kjøpe plata i fysisk format på Ogna Scene, gjerne sammen med en T-skjorte.

I likhet med andre aktører i kulturbransjen har Samana Rising hatt et spesielt år. Corona dukka opp i nyhetsbildet midt i den perioden de var i gang med å lansere debutalbumet. Dette førte til en amputert lansering. Flere konserter ble avlyst eller utsatt, bl.a. sammen med September When og Leif & Kompisane i Randaberg Arena. Denne skulle være en viktig del av lanseringen, så det var en stor nedtur.

Til tross for dette gir Samana Rising på ingen måte opp! De har nylig spilt godt besøkte og positivt omtalte konserter i Stavanger og Sandnes, og etter jul står flere andre for tur. Bandet ser bl.a. fram til å spille i Haugesund, i regi av byens bluesklubb.

Samana Rising Ogna Scene
Orrebandet Samana Rising skal spille konserter på Ogna Scene

Samana Rising består av følgende medlemmer:

Hanne Sivertsen – Vokal
Leif Johan Flornes – Gitar / Kor
Vegard Pettersen – Gitar / Kor
John David Didriksen – Bass / Kor
Are Øverland – Trommer [Permisjon]

I tillegg medvirker følgende musikere på konserten på Ogna:

Kristoffer Runestad – Trommer
Pål Thorstensen – Saksofon
Bjørn Christian Borg – Trombone
Kåre Andreas Folkvord – Trompet
Henriette Hodne – Kor

Samana Rising på nett:

Nettside: www.samanarising.com
Facebook: www.facebook.com/samanarising/
Instagram: www.instagram.com/samanarisingofficial/
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCzBjY93pHKgJ333q-1EQ5-w
Spotify: spotify:artist:7fJxwOVogu3kof6WDsVB8G

Kilde: pressemelding fra Samana Rising

Jærnytt

Nattens: mye fyll, tull og slåssing

Mann omkom

Mann omkom etter trafikkulykke