in , ,

Refleksjoner fra en av syklistene som ble stygt forbikjørt av en lastebil i helgen

Husker dere helgens episode med de to syklistene som ble skadet da de ble forbikjørt av en lastebil?

Den ene syklisten forteller oss hvordan han hadde det dagen etter samt noen refleksjoner etter hendelsen:

Etter en ikke så hyggelig natt vil jeg bare påminne hvor viktig det er å ALLTID sykle med en god hjelm. Ting skjer så fort, og det kan alltid skje ting vi ikke kan forutse eller har kontroll på – og i slike tilfeller er det hjelmen som avgjør om det blir en uhyggelig fall med masse skrubbsår som gjør vondt, eller om en dør.

knust-hjelm-3Hjelmen min ble helt knust i går, og i dag kan jeg heldigvis våkne kun med litt hodepine. Vil ikke tenke på hva som hadde skjedd hvis jeg ikke hadde hatt hjelm, eller en ”dritbillig” hjelm for å spare litt penger. Det er alltid kjipt når ting skjer og må fikses, men jeg har aldri et problem med å investere gode penger i en god hjelm. Hjelmen beskytter det viktigste jeg har.

knust-hjelm-1I tillegg – vil jeg minne om at det er helt essensielt at syklistene får 1.5 meter når de blir forbikjørt av en bil. Ikke kjør forbi hvis det ikke er trygt. Hvis syklistene sykler ryddig og to og to så er det ikke syklistene som skaper farlige situasjoner. Roads were not built for cars – syklister har samme rett til veien som bilister. Da får alle en hyggelig opplevelse, ingen skader seg og ingen mister lappen sier han til slutt.

Vegvesenet gikk også tydelig ut med syklistenes rettigheter for ikke lenge siden – og trafikkreglene tillater at en sykler to og to og har like stor rett til vegbanen som kjøretøyene. Vi observerer at det er mange meninger om dette spesielt fra bilistene – men tonen hadde nok blitt en annen om en hadde blitt medvirkende årsak til en dødsulykke –det ønsker garantert ingen å oppleve.

Jærnytt

Lege Helikopter

Person har falt ned fra stillas på Ålgård

En mobilkran fikk inndradd dispensasjonen