in ,

Prøver ut ordinære pass ved Stavanger lufthavn politistasjon

pass

Sør-Vest politidistrikt vil mot slutten av april tilby ordinære pass ved Stavanger lufthavn politistasjon. Dette er en ni uker lang prøveordning for å kartlegge om innbyggerne er interessert i tilbudet.

– Allerede nå er det lagt ut ledige timer for potensielle kunder i uke 18 og 19, fra og med tirsdag 27. april. De øvrige legges ut neste uke.

– Vi vil i denne perioden tilby ordinære pass alle hverdager. Det er viktig at kunder bestiller time via politiets nettsider, da vi ikke har anledning til å legge til rette for drop in, forklarer Kjetil Optun, lokal innføringsansvarlig for pass og nasjonale ID-kort.
Stavanger lufthavn politistasjon er lokalisert i 3. etasje i bygget.

1000 tilgjengelige timer

Stavanger lufthavn politistasjon har så langt kun utstedt nødpass, men en vil nå se på om det er behov for et tilbud som også inkluderer ordinære pass.

– I vårt politidistrikt er det nå seks lokasjoner som utsteder ordinære pass. Vi vet at tiden før påske er starten på høysesong, og derfor er det interessant å se om interessen for flere tilgjengelige passtimer er tilstede. Dette vil gi oss et godt grunnlag for å kunne vurdere om vi skal gjøre ordningen på Sola permanent, sier Optun.
I løpet av de to ukene prøveordningen pågår er det 1 000 timer innbyggerne kan benytte seg av.

Stor usikkerhet om etterspørselen

Det antas at Koronatiltakene har endret folks planer for sommeren i så stor grad at det ikke er så mange som må fornye passet. Men når politiet denne uka startet med en forsiktig åpning av passlokasjonene, ble de ledige timene bestilt ganske raskt. For å ha nok tilgjengelige timer, nå som passkontoret på Randaberg foreløpig er stengt, og for å teste ut tilbudet på flyplassen, etablerer vi et passkontor på flyplassen i en prøveperiode.

Parkering til en tier

Gjester ved Stavanger lufthavn Sola kan ikke parkere gratis. Politiet oppfordrer kunder som skal ha enten ordinære pass eller nødpass om å parkere på korttidsparkeringen P1. Her koster det ti kroner å parkere i en time i samme tidsrom som passtilbudet er åpent.

– Mer informasjon om parkering er lagt ut på politiets nettsider, sier Kjetil Optun.

Les mer her

Kilde: Politiet

Jærnytt

anleggsmaskiner

Hærverk på anleggsmaskiner

Jæren Naturfotofestival

Flott fotoutstilling på M44