in ,

Politihøgskolestudentene øver i Bryne sentrum

fartskontroller

Fredag 23. august på dagtid gjennomfører 33 politihøgskolestudenter øvelser i Bryne sentrum.

Målet med øvelsene er å forberede studentene til hverdagen de vil møte når de skal ut i vakt og beredskapstjeneste ved de ulike driftsenhetene i distriktet.

ANNONSE


1. august mottok Sør-Vest politidistriktet nytt kull med 58 bachelorstudenter fra Politihøgskolen. 33 av dem har praksis henholdsvis i Stavanger, Søre-Ryfylke, Sandnes, Jæren og Egersund. Andre studieåret ved Politihøgskolen gjennomføres ute i politidistriktene hvor studentene under veiledning fra erfarne tjenestepersoner får prøve seg i politirollen.

Bryne sentrum

Tradisjonelt har øvelsene blitt avholdt skjermet fra publikum. Politihøgskolens opplæringsenhet har de siste fire årene prøvd ut et nytt øvings-konsept.

– Vi ønsker å bidra positivt med uniformert tilstedeværelse i bybildet, sier utdanningsleder for opplæringsenheten i Sør-Vest Thomas Jensen.

For de fleste politihøgskolestudentene er det første gang de er ute blant publikum i uniform.

– Forebygging gjennom aktiv tilstedeværelse og god kommunikasjon med publikum vektlegges i politiutdanningen, sier Jensen.

Det vil være politistudenter i området ved Jæren lensmannskontor, innerst i Solheimsveien, på baksiden av Time rådhus, i Møllekjelleren og inne på den søndagsåpne Kiwi-butikken i Jernbanegata. Her vil politihøgskolestudentene få bryne seg på ulike ordensoppdrag som blant annet; mindre tyveri, drikking på offentlig sted, narkotika, stans av kjøretøy, bråk på utested, samt prøve seg som operatør på operasjonssentralen for øvelsen.

ANNONSE


Avatar

Written by

vådeskudd

Truffet av vådeskudd – lettere skadet

motorsyklist omkom

MC-ulykke – føreren omkom på stedet