in

Politiet etterforsker dyremishandling av svaner i Stavanger

Oppdatering 05.08 kl 09:36:

To menn har status som mistenkte

I går fikk politiet inn tips om at to menn skal ha mishandlet flere svaner ved Breiavannet i Stavanger rundt klokken 22.30 kvelden før. Politiet har også video av hendelsen. I etterkant har politiet fått en rekke nye tips i saken.
– På bakgrunn av disse tipsene har nå to menn status som mistenkte. De er ikke pågrepet, men politiet vil forsøke å avhøre dem i løpet av helgen, sier jourhavende jurist, Sveinung Andersen.

Politiet avhørte i går et vitne til hendelsen, og jobber med enkelte konkrete etterforskningsskritt videre


08.04:
I dag fikk politiet inn tips om at to menn skal ha mishandlet flere svaner ved Breiavannet i Stavanger rundt klokken 22.30 i går kveld. Politiet har opprettet anmeldelse for brudd på Dyrevelferdsloven.

– Politiet har video som viser hendelsen, men foreløpig har vi ikke identifisert de to mennene, sier jourhavende jurist Per Terje Brundtland.

Videoen er også delt i sosiale medier, og der gis det informasjon om at svanene er døde. Dette er ikke opplysninger politiet er kjent med.

– Politiet kjenner ikke til tilstanden til svanene, men vi har ikke fått inn melding om at det er funnet døde svaner i dette området siden dette skjedde, sier Brundtland.

Politiet har avhørt et vitne, og jobber med enkelte konkrete etterforskningsskritt videre. Personer som har opplysninger i saken bes tipse politiet via https://tips.politiet.no/web/ eller på telefonnummer 02800.

Jærnytt

Hana

Hana: To personer er siktet

Hana

Hana: Fremstilles for varetektsfengsling i dag