in

Passtilbudet ved Jæren lensmannskontor avvikles før jul

Det er politisk bestemt at antallet passkontor skal reduseres, fra 141 til 78, av hensyn til fremtidige krav til sikrere pass og ID-kort. Flere passkontorer i distriktet er alt lagt ned, og før jul vil også passtilbudet ved Jæren lensmannskontor avvikles.

ANNONSE


– Siste åpningsdag er fredag 20. desember. Kunder som har bestilt pass innen denne datoen kan fortsatt hente det på lensmannskontoret på Jæren, sier seksjonsleder for sivil rettspleie og forvaltning, Inger Beate Thu.

– Hensikten med å redusere antall passkontor er ikke å gjøre det vanskeligere for folk, men å sikre passutstedelse for å hindre bruk av falske identiteter. Det handler kort fortalt om økt trygghet for alle, fremhever prosjektleder for NPID (Nye pass og ID-kort) i Sør-Vest politidistrikt, Kjetil Optun.

Vær ute i god tid

Innbyggere som trenger pass kan benytte hvilket som helst passkontor i hele landet. Politiet oppfordrer reisende til å sjekke passets gyldighet i god tid før avreise. Da unngår en både stress og ubehagelige overraskelser.

– På politiets nettsider, www.politiet.no får en god oversikt over hvor en kan få nytt pass og hvilke timer som er ledige. Ved å bestille time på nett får en forutsigbarhet og sikrer at en har gyldig pass før en skal ut å reise, oppfordrer Inger Beate Thu.

ANNONSE


Avatar

Written by

Rægestranden

Drapssaken: To av de siktede erkjenner å være involvert i drapet

Sigbjørn Sveli

Rægesaken: navn frigitt