in ,

Øver for å styrke skredberedskapen

skred

Pressemelding fra Politiet

Søndag 24. februar gjennomfører Sør-Vest politidistrikt, i samarbeid med andre, “Storøvelse skred 2019” i Sirdal. Scenarioet starter med at politiet får melding om at en gruppe personer i fjellet blir tatt av et skred.

ANNONSE


– Dette vet vi at reelt kan skje. I slike hendelser er vår evne til å organisere oss og koordinere innsatsen på en god måte tidskritisk. Derfor er det viktig å øve på nettopp dette, sier politioverbetjent og øvingsleder Runar Heggen.

Mange deltar

Øvelsen er en del av avslutning for Røde Kors sitt “Redning skred” og “KSOR”-kurs som arrangeres i Sirdal. Det er samtidig en samvirkeøvelse for alle deltakere i snøskredberedskapen. Denne gjennomføres som et ledd i utdanningen, samt for å høste nødvendige erfaringer og styrke gjeldende beredskap innenfor snøskred.

Selve øvelsen vil pågå på Gravarsryggen i Sirdal. Det er planlagt bruk av både SeaKing-helikopter, luftambulanse og hundeekvipasjer i øvelsen. Røde Kors, Norske Redningshunder, Øvre Sirdal Leitelag, Folkehjelpen og Speiderne deltar, i tillegg til politiet.

ANNONSE


Avatar

Written by

Økning i antall anmeldte seksuallovbrudd

nattens

Nattens: Mann slått ned