in ,

Nærbø-talent kan bli Juniorverdensmester

Tord Gudmestad
Tord Gudmestad, foto: Lars Doksæter

10 unge norske talenter klare for sykkel-VM:

Førstkommende torsdag skal stortalentet Tord Gudmestad (18) representere Norge i junior-VM i sykling. Nærbø-talentet som sykler for Stavanger SK er én av 10 norske talenter som skal delta under junior-VM i Yorkshire, England. På listen over meritter har talentet tittelen ungdomsmester og norgesmester.

ANNONSE


10 av Norges mest lovende sykkeltalenter er tatt ut til det norske juniorlandslaget av Norges Cykleforbund samarbeid med Equinor Morgendagens Helter. Disse utøverne skal representere Norge under junior-VM i sykling i Yorkshire, England i slutten av september. Det er første gang Tord deltar i junior VM, og Kai Lexberg fra Norges Cykleforbund latt seg imponere.

– Vi er stolte av den troppen med syklister vi har med i årets VM som går av stabelen i Harrogate i England. Vi ønsker ikke å legge for mye press på utøverne, men vi har ambisjoner om at flere av våre skal hevde seg, sier Lexberg.

Har strategien klar

Til tross for at dette er første gangen unggutten fra Nærbø skal delta i junior-VM har han både drømmene og strategien klar.

– Jeg skal prøve å henge med i bakkene og ikke bruke mer krefter enn nødvendig, sykle billig helt inn til de avsluttende rundene og se som jeg fortsatt har krefter igjen. Dette blir både nytt og spennende, og jeg gleder meg, sier Tord.

Videre forteller Tord at han drømmer om å vinne en av de store rittene slik som Alexander Kristoff, og at det får bli et mål om han skulle bli så god.

Forventinger til årets Junior-VM

Sponsorsjef for Equino, Cathrine Instebø, har latt seg imponere av det høye ambisjonsnivået blant de unge norske utøverne som skal delta i årets sykkel-VM. Det er derfor store forventninger til hva Tord og resten av Morgendagens Helter kan få til i Yorkshire neste uke.

– Det blir utrolig spennende å se hvordan Tord fra Nærbø kommer til å gjøre det i junior VM. Norge har en generasjon med unge sykkelryttere både på jente- og guttesiden som gjør det bra, og derfor er det lov å ha forventinger til årets verdensmesterskap, sier Cathrine Instebø.

Mesterskapet går av stabelen den 22. september og vil vare frem til 29. september i den nordlige delen i England, Yorkshire. Det er hele 30 år siden England sist arrangerte sykkel-VM, den gang i sørlige Sussex.

Fakta om Junior-VM

  • Juniorlandslaget sponses av Equinor sitt talentutviklingsprogram; Morgendagens Helter, der selskapet støtter unge talenter innen idrett, kultur og realfag.
  • Årets sykkel-VM er det 92. verdensmesterskapet i landevei og det fjerde til å bli holdt i England.
  • Over 90 land og 1400 utøvere deltar under årets sykkel-VM.
  • Årets sykkel-VM består av 11 sykkelritt fordelt utover åtte dager.
junior-VM

ANNONSE


Avatar

Written by

Politiet etterlyser vitner etter knivstikking i Sandnes

nattens

Nattens: neonparty, branntilløp og mange bortvisninger