in ,

Jærnytt presenterer: Colonel Roger

Colonel Roger

Førstkommende lørdag 12/5 står Colonel Roger på scenen på Thime Station. Denne gang skal det kritikerroste debut albumet presenteres for første gang på Jæren.

More...

ANNONSE


Colonel Roger eller Roger Haaland som han egentlig heter, tenker tilbake på en fin vårdag i 2013 når han for aller første gang sto på scenen for å presentere sitt nye prosjekt Colonel Roger for et publikum.

Plassen var Thime Station og Roger var særs fornøyd med å få muligheten av Torfinn Edland til å spille support for Poor Edward på stasjonen denne kvelden.

Colonel Roger

Fullt hus på Thime Station

Det var fullt hus og stemningen var veldig god, og selv om det var en noe nervøs artist som tok scenen alene kun utstyrt med en kasse gitar og en håndfull låter skrevet hjemme i stuen/soverommet ble det en såpass stor suksess blant publikum at Torfinn inviterte Roger tilbake til Thime Station for en ny konsert på et senere tidspunkt.

Jeg fikk på en måte en hel del mer tro på det jeg holdt på med etter konserten min på Thime Station. Låtene så ut til å fenge publikum og stemningen var på topp og selv om det manglet mye i forhold til å kunne gjøre en hel konsert slik jeg så for meg, var det noe som fikk meg til å fortsette å ha troen på det jeg holdt på med.

Colonel Roger holdt det gående og skrev nye låter slik at det skulle være nok materialet til å holde en hel konsert. Gleden var derfor stor når Colonel Roger endelig var klar til å komme tilbake til Thime Station i Januar 2016. Roger hadde nå fått med seg sine gamle kompiser Tommy Larsen på bass, Øystein Skjold på trommer og Jan Morten Ferkingstad på elektrisk gitar og lineup'en var nå komplett.

13 minusgrader

Jeg husker med skrekk og gru når jeg så på gradestokken da jeg kjørte hjemme fra denne helt vanlige onsdag kvelden i januar 2016 den viste nemlig hele minus 10 grader, hvordan skulle dette gå?

Vi skulle spille konsert men det var så kaldt når vi kom frem til Thime Station at alt var frosset fast og det var ikke en mann å se i gatene på Bryne denne kvelden.

Temperaturen krøp ned mot minus 13 når vi dro i gang og det var kun en håndfull blant publikum som hadde risikert å bevege seg utendørs denne kvelden. Pussig nok var en av de eneste som kom på konserten Skambankt`s egen Terje Winterstø Røthing.

Jeg husker at når jeg under en av de første låtene våre så at han satt der i baren og følge med på oss ble jeg så nervøs at jeg nesten glemte teksten og hvilken låt vi spilte men jeg hentet meg inn i siste sekund og det gikk heldigvis greit!

Vi leverte en bra konsert og følelsen var litt sånn at jaja værgudene kan vi ikke styre men snakk om å bli «frosset ut». Vi nevnte for Torfinn at vi var på vei inn i studio for å spille inn debut album og han var ikke sen med å ønske oss velkommen tilbake når vi skulle ut for å promotere debut albumet vår.

Terningkast 5

Vi spilte inn vårt debut album i Lydplaneten studio i løpet av 2016/2017 og albumet kom ut i oktober 2017. Jeg må innrømme at jeg ble meget overasket når jeg åpnet Stavanger Aftenblad å så at vi fikk terningkast 5 av Geir Flatøe, det var nesten for godt til å være sant.

I tiden som følge fikk vi terningkast 5 fra både The Wilhelmsens & Deichmanske Bibliotek i Oslo.

Vi havnet på listen over årets album hos de to sistnevnte å det ble radio spilling på NRK P3 samt at platebutikken Big dipper i Oslo var så begeistret for plata vår at jeg måtte sende de nesten halvparten av platene jeg trykket opp.

Førstkommende lørdag 12/5 står Colonel Roger igjen på scenen på Thime Station.Denne gang skal det kritikerroste debut albumet presenteres for første gang på Jæren. 

Det loves god stemning å sympatisk Frihetsrock til folket som møter opp.

Les mer om Colonel Roger på Facebook

Finn Colonel Roger på Spotify

Colonel Roger

Colonel Roger er fra venstre Jan Morten Ferkingstad (gitar og orgel), Tommy Larsen (bass), Roger Haaland (vokal, banjo, akustisk gitar og melodica) og Øystein Skjold (trommer og congas)

ANNONSE


brann

Nattens: 2 branner og mye natteliv

Nattens: Russebuss registrert for 21 hadde 58 passasjerer