in , ,

Forventer at etterforskningen vil ta tid

Tina Birgitte

30. september ble mannen som er siktet for drapet på Birgitte Tengs varetektsfengslet i fire uker. Han er tidligere avhørt om en rekke ulike temaer om både drapet på Birgitte Tengs og Tina Jørgensen. Han erkjenner ikke straffeskyld, og siktede skal etter planen avhøres på nytt i neste uke.

– Etter pågripelsen av siktede har politiet avhørt rundt 30 vitner. Det er blant annet tatt avhør av siktedes nærmeste familie og personer i hans tidligere og nåværende omgangskrets. Det er i hovedsak vitner som ikke tidligere er avhørt, sier politiadvokat Fredrik Martin Soma.

Tips og beslag

Politiet har i løpet av siste fire ukene mottatt rundt 100 tips. Disse gjennomgås fortløpende. Flere av tipsene har gitt grunnlag for etterforskning i form av vitneavhør og andre undersøkelser.

Etter pågripelsen ble det gjennomført ransakinger, og det ble her tatt beslag i flere gjenstander tilhørende siktede. Dette dreier seg blant annet om telefon, PC og andre lagringsenheter. Gjennomgangen av innholdet og digitale kontoer er tidkrevende.

Vil gjøre flere DNA-undersøkelser

Politiet har tidligere gjort DNA-undersøkelser av sporprøver sikret på Birgitte Tengs sine klær. Politiet vil jobbe videre med DNA-bevisene, og det innebærer blant annet at det gjøres flere DNA-undersøkelser. Politiet ønsker ikke å gå konkret inn på dette arbeidet, men vi presiserer at det ikke foreligger mistanke mot andre enn siktede i saken.

– DNA-arbeidet er delvis komplisert og tidkrevende. Vi forventer at dette vil ta tid, sier Soma.

Kilde: Politiet

Jærnytt

orstad

Trafikkulykke på Orstad: en person kjørt til sykehus

bortvist

Nattens: mange bortvist etter fyll og bråk