in

Oppdatert: Bil lokalisert etter tips fra publikum

sjokkbrekk
Foto: politiet

Oppdatert pressemelding:

Politiet gikk tidligere i dag ut og etterlyste en stjålet bil som kan ha blitt brukt som fluktbil i forbindelse med sjokkbrekket i Stavanger Foto 10. januar. Kort tid etter at etterlysningen gikk ut fikk politiet tips om at den befant seg på en parkeringsplass mellom Løkkeveien og Borgermester Middelthons gate i Stavanger.

– Bilen vil bli tauet inn og undersøkt. Vi takker publikum for årvåkenhet, sier seksjonsleder for etterforskning og etterretning ved Stavanger politistasjon, Trond Atle Bjelland.

Politiet ønsker fortsatt opplysninger i saken. De som har informasjon om bilens bevegelser etter 10. januar bes ta kontakt på telefon 02800.


Opprinnelig melding

Natt til fredag 10. januar fikk politiet melding om det som viste seg å være et såkalt sjokkbrekk i lokalene til Stavanger Foto. En stjålet bil som var brukt til å rygge inn i butikklokalene stod igjen på stedet. Politiet har etterlyst en eller flere maskerte gjerningspersoner, men har ellers hatt få spor å gå etter. I forbindelse med etterforskningen setter nå politiet saken i sammenheng med tyveriet av en annen bil i forkant av innbruddet i Stavanger Foto.

– En bil ble stjålet fra en parkeringsplass ved Jåttå videregående skole 8. eller 9. januar. Bilen tilhører Olavs Trafikkskole. Overvåkningsbilder fra området ved Stavanger Foto viser at en denne bilen rygger inn i en bakgate like før innbruddet, og ut like etter. Dette gir oss grunnlag for å tro at bilen kan være benyttet som fluktbil i forbindelse med sjokkbrekket, sier seksjonsleder etterforskning og etterretning ved Stavanger politistasjon, Trond Atle Bjelland.

Bilen er en sølvgrå BMW med registreringsnummer RK 47489. Denne skiller seg ut fra de andre bilene som tilhører Olavs Trafikkskole, da den har gammel merking på panseret og siden. De nyere bilene har to striper på panseret, ny logo og skilt merket “SKOLE” bak. Det hadde altså ikke den stjålne bilen.

Politiet ønsker tips i saken. De som har observasjoner av bilen etter 10. januar bes ta kontakt på telefon 02800.

Kilde: Politiet

Avatar

Jærnytt

Kjelvene

Brann i enebolig på Kjelvene i Klepp

Laerdal Global Health

Laerdal Global Health fikk DOGA Hedersmerket