in ,

Engelsvoll-talenter kåret til regionens beste robotdesignere

Engelsvoll Space
Engelsvoll Space fra Engelsvoll skole imponerte stort og vant Robotkonkurransen i FIRST LEGO League 2019. Foto: Olaf Nagelhus

Regionale finaler i FIRST LEGO League 2019:

Engelsvoll Space fra Engelsvoll skule imponerte stort og vant Robotkonkurransen i FIRST LEGO League 2019 i Stavanger.

Lørdag 9. november var det duket for regionale finaler i verdens største kunnskapsturnering for barn og unge mellom 10 og 16 år. Over 400 norske lag fra 23 norske byer kjempet i sin region om utmerkelser innen innovasjon, forskning, teknologi, design og programmering, samt en plass i den skandinaviske finalen. Med smarte byer som årets tema lot dommerne imponere seg av Engelsvolld Space som ble vant Robotkonkurransen.

Skaper morgendagens byer

Talentene fra Engelsvoll Space består av 5 deltakere og imponerte under den regionale finalen i Stavanger, og fikk skryt for sine gode prestasjoner.

– Jeg er veldig imponert over laginnsatsen til Engelsvoll Space, og de andre lagene fra finalen i Stavanger. De unge talentenes læringsvilje og engasjement for å skape fremtidens byer viser at den yngre generasjonen har et stort ønske om å løse morgendagens utfordringer, sier Cathrine Instebø, sponsorsjef Equinor Morgendagens Helter.

Finalens Champions-vinner ble Tech Teens fra Hinna skole. Laget får dermed æren av å representere Stavanger i den skandinaviske finalen som blir avholdt i Roskilde lørdag den 30. november.

Andre lag som imponerte i Stavanger var Team Gosen som vant Teknologiprisen, mens Engelsvoll Space vant Robotkonkurransen. I tillegg vant Techno08 fra Risvoll skole Kjerneverdiprisen.

Fremtidens ingeniører og byplanleggere

FIRST LEGO League er i Skandinavia et samarbeid mellom organisasjonen FIRST Scandinavia og Equinors talentutviklingsprogram Morgendagens Helter som støtter talenter innen idrett, kultur og realfag. Formålet med FIRST LEGO League er å skape en arena der barn kan utfolde seg i teknologiens verden og ha det gøy med praktisk læring i realfag.

– FIRST LEGO League gir barn og unge utfordringer fra den virkelige verden – utfordringer som ikke har fasit! Med smarte byer som årets tema, går lagarbeid og fantasi hånd i hånd. De unge talentene må samarbeide godt om å skape innovative og bærekraftige løsninger for fremtidens byer og bygder. Jeg er sikker på at noen av fremtidens ingeniører og byplanleggere finnes blant årets deltakere. De kommer garantert til å bygge en bedre fremtid sammen, sier Silje Kumeus fra FIRST Scandinavia.

Lokale støttespillere for finalen i Stavanger var Equinor, RobotNorge, Wintershall, Sandnes Sparebank, Sparebanken Vest, T.D Williamson, Tekna og Øglænd System.

De 23 norske stedene som arrangerte regionale finaler lørdag 9. november var: Agder, Bergen, Drammen, Finnsnes, Gjøvik, Hammerfest, Harstad, Haugalandet, Helgeland, Kirkenes, Larvik, Lofoten, Nordre Follo, Oslo, Romsdal, Salten, Sandefjord, Sarpsborg, Sogn og Fjordane, Stavanger, Tromsø, Trondheim og Ålesund.

Engelsvoll Space
Foto: Olaf Nagelhus

Fakta om FIRST LEGO League: 

  • Verdens største kunnskap- og teknologikonkurranse for barn og unge i alderen 10-16 år
  • FIRST LEGO League ble første gang arrangert i 2000  
  • Samarbeid mellom organisasjonen FIRST Scandinavia og talentutviklingsprogrammet Morgendagens Helter hvor Equinor støtter talenter innenfor idrett, kultur og realfag 
  • Hensikten med arrangementet er å øke unge menneskers interesse for teknologi og vitenskap og stimulere dagens ungdom til å bli morgendagens ingeniører og forskere  
  • Årets tema heter City Shaper og handler om å utforske utfordringer i byer og bygder som transport, tilgjengelighet og til og med naturkatastrofer
  • Den skandinaviske finalen arrangeres i Roskilde den 30. November
Engelsvoll Space

Full oversikt over vinnere og plasseringer finnes på nettsiden www.hjernekraft.org.

Om FIRST:

FIRST (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) ble opprettet i 1989 for å inspirere til interesse rundt vitenskap og teknologi blant unge mennesker. Organisasjonen jobber med å utforme nyskapende programmer og arrangementer for å bygge trygghet, kunnskap og ferdigheter, og motivere unge mennesker til å satse på vitenskap og teknologi. Organisasjonen arrangerer teknologikonkurransen FIRST LEGO League, en global konkurranse for barn og unge i alderen 10-16 år. 

Om Morgendagens Helter: 

Equinor jobber tett med FIRST LEGO League i Skandinavia gjennom sitt talentutviklingsprogram Morgendagens Helter, der satsing på utdanning og realfag står sentralt. Morgendagens Helter handler om å løfte frem mennesker med evne og vilje til å tenke annerledes, og med kompetanse og utholdenhet til å jobbe hardt for å oppnå enestående resultater.  

Avatar

Written by

metallemballasje

I Rogaland blir ni av ti metallemballasjer kildesortert

eksplosiver

Eksplosiver funnet i et bolighus i Sola kommune