in

Drapssaken: To av de siktede erkjenner å være involvert i drapet

Nærbilde av området der avdøde ble funnet. Foto: politiet

– I avhør har to av de siktede erkjent at de var involvert i drapet på en mann i 40-årene som mandag ettermiddag ble funnet død på Rægestranden i Sola kommune. Det pågår en omfattende etterforskning, og politiet vil derfor ikke gå nærmere inn på hva de siktede har forklart i avhør, opplyser påtaleansvarlig Lars Ole Berge.

De to som har erkjent å være involvert i drapet, blir fremstilt for varetektsfengsling i Stavanger tingrett i dag.

Politiet har bestemt seg for å forskyve fengslingsmøtet til fredag for den tredje personen som er siktet i saken. Årsaken til dette er at politiet trenger mer tid for å sjekke vedkommende inn eller ut av saken. Siktede skulle opprinnelig i fengslingsmøte klokken 12 i dag.

Politiet fortsetter arbeidet med å hente inn informasjon i saken. Gjennomgang av elektroniske spor står sentralt, i tillegg til andre undersøkelser. Bilen som ble hentet opp fra sjøen utenfor Ølberg i går, tilhørte avdøde. Bilen blir undersøkt med bistand fra Kripos.

– Det er fortsatt for tidlig å si noe om hendelsesforløp eller motiv. Vi jobber også med å avklare eventuell relasjon mellom de siktede og avdøde. Det gjenstår en rekke etterforskningsskritt og politiet må sammenstille informasjon før vi kan gå ut med mer konkrete opplysninger.

Politiet har ikke mottatt obduksjonsrapport, og kan derfor ikke si noe sikkert om avdødes identitet eller dødsårsak.

– Dette vil vi gå ut med i samråd med de pårørende, så snart rapporten er klar, sier Lars Ole Berge.

Jærnytt

Rægestranden

Dumpet bil sikres i dag

pass

Passtilbudet ved Jæren lensmannskontor avvikles før jul