in , ,

Denne drikken ødelegger skjelettet, men mange drikker det! 

cola-750x394

Har du noen gang lurt på hva som skjer med kroppen din etter at du har drukket en flaske med favorittdrikken din?

Ny forskning har avslørt reaksjonen den går igjennom en time etter at du har tatt den første slurken og 60 minutter senere.

De første 10 minuttene: 10 teskjeer med sukker absorberes av kroppen. (100 prosent av anbefalt daglig dose.) Du blir ikke kvalm av den overdrevne sødmen fordi fosforsyre fjerner smaken slik at du ikke merker det.

20 minutter: Blodsukkeret går opp, noe som påvirker insulinet. Leveren reagerer på dette ved å gjøre om sukker til fett.

40 minutter: All koffein har blitt absorbert. Pupillene blir utvidet, blodtrykket blir høyere, og som en reaksjon på dette slipper leveren ut mer sukker i blodet. Adenosinreseptoren i hjernen er nå blokkert mot å føle søvn.

45 minutter: Kroppen din stimulerer dopaminproduksjonen som er nytelsessenteret i hjernen. Dette er faktisk fysisk på samme måte som heroin virker.

> 60 minutter: Fosforsyre binder kalsium, magnesium og sink i tynntarmen, som øker forbrenningen.
Dette er satt sammen av høye doser sukker og søtstoffer som også øker  urinutskillelsen av kalsium.

> 60 Minutter: Koffeinens vanndrivende egenskaper setter i gang. (Som gjør at du må urinere.)
Det er nå du mister all kalsium, magnesium og sink som var på vei inn i skjelettet, og du mister også natrium, elektrolytter og vann.

> 60 minutter: Nå kommer nedturen og blodsukkeret faller.
Du begynner kanskje å bli irritabel. Nå har du også mistet bokstavelig talt alt vannet som var i colaen. Og dette vannet var fullt av alle de nyttige næringstoffene som du kunne ha gitt til kroppen din for å holde væskebalansen eller styrke skjelett og tenner.

Jærnytt

Politiet advarer sjåfører av russebiler

Klepp Cykle Club arrangerer temporitt lørdag 16. april, kom å se